ua en ru

Україна планує запустити новий потяг в країни Балтії

Україна планує запустити новий потяг в країни Балтії Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

До кінця року планується запустити потяг "п'яти столиць"

Україна планує запустити потяг "п'яти столиць", який об'єднає Київ прямим залізничним сполученням з Мінськом, Вільнюсом, Ригою і Таллінном. Міністр інфраструктури України Володимир Омелян обговорив проект з міністром транспорту та зв'язку Литви Рокасом Масюлісом на зустрічі у Вільнюсі, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Омелян підкреслив, що пріоритетним напрямком діяльності Мінінфраструктури є розширення прямого сполучення України з країнами Європи, зокрема, і з країнами Балтії.

"Ми розраховуємо, що зможемо запустити потяг "п’яти столиць" вже до кінця року, і цей маршрут користуватиметься попитом серед пасажирів", - заявив Омелян.

Міністр інфраструктури України також акцентував увагу на важливості розвитку мультимодальних, комбінованих перевезень та позитивних результатах роботи поїзда "Вікінг".

"Переконаний, що поєднання технологій успішно реалізованих транспортних проектів в країнах регіонів Балтійського, Чорного і Каспійських морів дозволить досягти максимально успішних результатів з формування нових ефективних логістичних рішень організації перевізного процесу Європа - Азія - Європа", - відзначив міністр.

Нагадаємо, "Укрзалізниця" планує запустити ще один потяг до Польщі до кінця 2017 року.