ua en ru

Україна планує запустити іномовлення в країнах Близького Сходу

Україна планує запустити іномовлення в країнах Близького Сходу Фото: Стець і Фарауї домовилися про запуск іномовлення в країнах Близького Сходу

МІП та Міжнародний культурний арабський центр в Україні підписали меморандум про співпрацю

Міністерство інформаційної політики України та Міжнародний культурний арабський центр в Україні підписали меморандум про співпрацю, що дасть змогу забезпечити розуміння позиції України та підтримку на Близькому Сході. Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Україна створила систему іномовлення, запустила державний телеканал UATV. Ми б хотіли розробити спільні плани та заходи разом з Вами, щоб давати якісний контент новин з України арабською мовою країнам Близького Сходу, та забезпечувати необхідною від Вас інформацією наших громадян", - зазначив міністр інформаційної політики Юрій Стець.

Директор Арабського центру Галал Фарауї зауважив, що два роки тому він ініціював створення українсько-арабського супутникового телеканалу "Україна зараз", який популяризує Україну на теренах країн Близького Сходу.


"Україна зараз" знайомить арабомовну аудиторію світу з культурою та традиціями України, демонструє промисловий та сільськогосподарський потенціал України", - підкреслив Фарауї.

Директор Арабського центру із свого боку запевнив у готовності сприяти поширенню українських об’єктивних новин серед арабомовного населення, використовуючи, зокрема, контент UATV.

Нагадаємо, у травні телеканал іномовлення України UA|TV з'явився в мережах болгарських провайдерів.