ua en ru

Україна планує брати участь в румунсько-болгарському бригаді

Україна планує брати участь в румунсько-болгарському бригаді Фото: Степан Полторак зустрівся з міністром оборони Румунії

Участь українців у болгарсько-румунській бригаді це - можливість розвитку добрих стосунків

Україна планує обговорити питання щодо участі українських військових у багатонаціональній болгарсько-румунській бригаді. Про це заявив міністр оборони України Степан Полторак, передає прес-служба Міноборони.

"Ми маємо досвід участі у багатонаціональних військових формуваннях, зокрема, йдеться про бригаду ЛИТПОЛУКРБРИГ. Переконаний, що це черговий крок до збереження безпеки у нашому регіоні", - заявив Полторак.

У свою чергу міністр національної оборони Румунії Міхнеа Йоан Моток привітав Полторака з успіхами у реформах.


"Ми помічаємо зрушення та прогрес, якого вже вдалося досягти українському оборонному відомству на шляху реформування. Це саме ті меседжі, яких очікує Альянс", - підкреслив він.

Україна планує брати участь в румунсько-болгарському бригаді

Фото: міністр оборони України зустрівся з міністром оборони Румунії

Також Моток зазначив, що питання участі українських військовослужбовців у болгарсько-румунській бригаді буде обговорюватися. Він відзначив, що це - можливість розвитку і підтримки добрих стосунків між країнами-сусідами.

Міністр національної оборони Румунії також наголосив на важливості продовження співробітництва у сфері оборони та прийняв запрошення Полторака відвідати Україну для продовження діалогу.

Україна планує брати участь в румунсько-болгарському бригаді

Фото: румунська сторона підкреслила важливість співпраці у сфері оборони

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українська армія з початку року втратила вбитими та пораненими 623 бійця.