ua en ru

Україна планує створити на Мальті дистрибуційний центр для своєї продукції

Україна планує створити на Мальті дистрибуційний центр для своєї продукції Фото: Ольга Трофімцева (minagro.gov.ua)

З метою прискорення реалізації даного проекту створена двостороння технічна група

Україна і Республіка Мальта зацікавлені у створенні дистрибуційного центру для агро - і харчових продуктів. Про це повідомила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофімцева, передає прес-служба відомства.

Повідомляється, що створення дистрибуційного центру може бути цікавим для окремих видів аграрної та харчової продукції, включаючи перероблену продукцію, що експортується в країни Африки.

За словами заступника міністра, для України важливо сформувати конкретну бізнес-модель роботи такого дистрибуційного центру для нашої харчової продукції на Мальті, враховуючи всі економічні фактори, зокрема угоду про вільну торгівлю.

Зазначено, що з метою прискорення реалізації даного проекту створена двостороння технічна група для вироблення концепції бізнес-моделі дистрибуційного центру.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в травні 2017 року у присутності президента України Петра Порошенка і прем'єр-міністра Мальти Джозефа Мускату країни підписали низку документів про співробітництво у сфері вищої освіти, молоді і спорту.