ua en ru

Україна планує провести засідання Ради глав держав СНД в жовтні 2014 р

Україна планує провести засідання Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав у жовтні 2014 р.

Україна планує провести засідання Ради глав держав Співдружності Незалежних Держав (СНД) у жовтні 2014 р. Про це сьогодні, 21 січня 2013 р. в Мінську заявив постійний повноважний представник України при координаційних інститутах СНД Іван Бунечко, повідомляє БЕЛТА.

Постпред поінформував, що в Україні спільно з виконкомом СНД планується провести 37 заходів у різних сферах співробітництва. Передбачено проведення низки зустрічей вищих органів СНД. Так, 30 травня в Києві відбудеться засідання Ради глав урядів, а в жовтні - засідання Ради глав держав і Ради міністрів закордонних справ. Саміт глав держав СНД, як планується, буде проведено у дні святкування 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників. В Україні розраховують, що у зв'язку з цією знаменною для всіх народів співдружності датою на саміті буде широко представлене керівництво країн СНД.

У свою чергу голова виконавчого комітету - виконавчий секретар СНД Сергій Лебедєв зазначив, що план головування України в СНД містить важливі й корисні для співтовариства заходи. Він також підкреслив, що виконком СНД буде всіляко сприяти їх реалізації.

Сьогодні, 21 січня 2013 р. у Мінську під головуванням Бунечка відбулося засідання Ради постійних повноважних представників держав-учасниць співдружності при статутних та інших органах співдружності.

Бунечко представив колегам Концепцію головування України в СНД в 2014 р. і план заходів щодо її реалізації.

Рада постпредів затвердила план своєї роботи на 2014 р., а також розглянула пропозиції в проект порядку денного чергового засідання Ради міністрів закордонних справ СНД, яке планується провести 4 квітня в Москві.

Нагадаємо, з 1 січня 2014 р. Україна почала головувати в СНД.