ua en ru

Україна планує побудувати новий енергоблок для Южно-Української АЕС

Україна планує побудувати новий енергоблок для Южно-Української АЕС Фото: Южно-Українська АЕС

Атомні енергоблоки Південно-Української АЕС знаходяться в активній фазі продовження термінів експлуатації

Україна планує побудувати новий енергоблок на Южно-Українській атомній електростанції (АЕС). Про це йдеться в повідомленні прес-служби АЕС.

Зокрема, повідомляється, що 24 травня Южно-Український енергокомплекс з ознайомчою екскурсією відвідали представники компаній EAG Development і CSCHC - China State Construction Harbour Construction Co. Ltd.,Миколаївської облдержадміністрації та обласної ради, народні депутати України.


Як повідомляється, представляючи своє підприємство, генеральний директор ВП ЮУАЕС Володимир Лісніченко зазначив, що сьогодні атомні енергоблоки Південно-Української АЕС знаходяться в активній фазі продовження термінів експлуатації. Також він висловив надію, що нинішня зустріч покладе початок для подальшої тісної співпраці.

Крім того, він змалював перед представниками зарубіжних компаній - потенційними інвесторами - переваги південно-українського майданчика для спорудження нового атомного енергоблоку сучасного дизайну.

"Паралельно з активними роботами з продовження експлуатації атомних енергоблоків вже сьогодні перед нашим колективом стоїть завдання будівництва нових заміщуючих потужностей. В іншому випадку після 2030 року в південному регіоні країни виникне серйозний дефіцит енергогенеруючих потужностей", - заявив він.

У свою чергу, голова правління EAG Development Ібрагім Альфахад повідомив, що компанія, яку він представляє, має досвід інвестування в будівництво електростанцій, в т.ч атомних, і підкреслив: "Україна сьогодні не така, як багато років тому. Вона вийшла на міжнародну арену. Нам дуже цікаво знати пред'являються тут вимоги до проекту, і ми хотіли б надалі відвідати вашу станцію, щоб більш детально ознайомитися з її об'єктами. Після обмінних візитів можна буде створювати команду, визначати часові та фінансові рамки, а також основні віхи робіт".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що енергоблок №2 Южно-Української АЕС 21 травня о 02:37 був підключений до енергомережі.