ua en ru

Україна планує отримати в 2014 р.13,5 млрд дол. від міжнародних кредиторів

Україна планує отримати в 2014 р. від Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Світового банку та інших міжнародних кредиторів 13,5 млрд дол

Україна планує отримати в 2014 р. від Міжнародного валютного фонду (МВФ), Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР), Світового банку та інших міжнародних кредиторів 13,5 млрд дол. Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив у ході зустрічі з промисловцями і підприємцями, передає кореспондент РБК-Україна.

"У випадку, якщо буде підписано програму, ми очікуємо загальний обсяг надходжень у поточному році близько 13,5 млрд доларів від міжнародних кредиторів, у тому числі МВФ, Європейський інвестиційний банк, Світовий банк, ЄБРР",- заявив Яценюк.

Нагадаємо, раніше Яценюк заявив, що Україні не вистачає майже 35 млрд дол., щоб "залатати бюджетну дірку" в 2014 р.

Крім того, 31 березня повідомлялося, що Світовий банк може виділити Україні на реформування фінансового сектора кредит 1 млрд дол. в рамках позики на політику розвитку.

Вчора міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що Україна готова взяти у Росії 2 млрд дол. кредиту для розрахунку з боргами за газ.

Зазначимо, що вчора законопроект про виділення 1 млрд дол. кредиту Україні підтримав Конгрес США. Раніше цю пропозицію схвалив Сенат. Президент США Барак Обама підписав законопроект.

Як повідомлялося, одночасно з кредитом Україні виділять фінансову допомогу в розмірі 50 млн дол. для боротьби з корупцією і проведення вільних і справедливих виборів.