ua en ru

Україна перейде на літній час у ніч на 29 березня

Україна перейде на літній час у ніч на 29 березня Стрілки годинника сьогодні вночі переводять на годину вперед

Україна в ніч з 28 на 29 березня перейде на літній час. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства економічного розвитку і торгівлі.

"На території України 29 березня 2015 р. о третій годині за київським часом вводиться літній час переведенням годинникової стрілки на одну годину вперед", - сказано в повідомленні.

За інформацією Мінінфраструктури, весь транспорт, який буде в дорозі з 28 на 29 березня, прибуде в кінцевий пункт вже за нового часу, а після 3 години ночі відправиться по маршруту з урахуванням переведення стрілок вперед. Час відправлення у квитку, починаючи з 4:00 29 березня, вже вказано за нового часу.

Перехід на літній час здійснюється згідно з постановою Кабінету міністрів України від 13 травня 1996 року "Про порядок обчислення часу на території України". З 1996 р. Україна переходить на зимовий час в останню неділю жовтня, на літній - в останню неділю березня.

"Літній" і "зимовий" порядок обчислення часу був запроваджений в Англії в 1908 році для економії і більш раціонального розподілу електроенергії протягом доби. Зараз на літній і зимовий час переходять більш ніж в 110 країнах світу.