ua en ru

Україна перенесла підписання угоди з ExxonMobil про розподіл продукції на Скіфській ділянці на лютий

Україна перенесла підписання угоди з компанією ExxonMobil про розподіл продукції на Скіфській ділянці шельфу Чорного моря на лютий.

Україна перенесла підписання угоди з компанією ExxonMobil про розподіл продукції на Скіфській ділянці шельфу Чорного моря на лютий. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент ExxonMobil був тут минулого тижня, в лютому ми підпишемо", - сказав Ставицький.

Нагадаємо, раніше планувалося підписання в липні або серпні 2013 р.

У середині серпня 2012 року стало відомо, що консорціум на чолі з ExxonMobil буде розробляти Скіфську нафтогазоносну ділянку на шельфі Чорного моря. Повідомлялося, що після укладання договору бюджет україна отримає 325 млн дол. Зазначалося, що оператором угоди з розподілу прибутку в консорціумі виступає ExxonMobil.

Площа Скіфської ділянки становить 16,69 тис. кв. км. Сумарні інвестиції в його розробку раніше оцінювалися в 10-12 млрд дол., прогнозований обсяг видобутку природного газу - в 3-4 млрд кубометрів на рік.

Exxon Mobil Corporation (ExxonMobil) - найбільша світова нафтова компанія, а також найдорожча приватна корпорація в світі. Компанія веде свою історію від нафтового тресту Standard Oil, заснованого в 1882 р. мільярдером Джоном Рокфеллером. У своєму нинішньому вигляді компанія з'явилася в 1999 р. в результаті злиття компаній Exxon і Mobil.

Найбільш відомими брендами компанії є Exxon, Esso і Mobil, під якими випускаються автомобільні масла та інші паливно-мастильні матеріали.
Штаб-квартира компанії розташована у місті Ірвінг, передмістя Далласа, штат Техас. Головою ради директорів і головним керуючим ExxonMobil є Рекс Тіллерсон.