ua en ru

Україна передала представникам ОРДЛО свої пропозиції по звільненню заручників

Україна передала представникам ОРДЛО свої пропозиції по звільненню заручників Фото: Дарка Оліфер (YouTube.com/TKvideoteka)

Україна готова до компромісу для звільнення наших громадян

Українська сторона передала представникам Окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) свої пропозиції по звільненню заручників. Про це Facebook повідомила прес-секретар Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

"В рамках гуманітарної підгрупи українська сторона передала представникам ОРДЛО своє бачення умов звільнення українських заручників. У свою чергу Україна готова до компромісу для звільнення наших громадян. Чекаємо відповіді на цю пропозицію від РФ і ОРДЛО", - написала вона.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії - верховним представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федерикой Могерини заявив, що Україна розраховує на дієву підтримку Європейського союзу у питанні звільнення українських політичних в'язнів.

"Глава держави також підкреслив, що Україна розраховує на дієву підтримку ЄС у питанні звільнення українських політичних в'язнів в Росії і Криму", - йдеться в повідомленні.

Крім того, Порошенко повідомив Могерини про розвиток ситуації на Донбасі і стан імплементації Мінських домовленостей, а також про ініціативи України по розгортанню на окупованому Донбасі миротворців ООН.