ua en ru

Україна передала контактній групі список кандидатів для участі у робочих підгрупах

Україна передала контактній групі список кандидатів для участі у робочих підгрупах Євген Перебийніс

Українська сторона вчора, 15 квітня, передала тристоронній контактній групі у складі представників України, Організації з безпеки і співробітництва в Європі та Російській Федерації кандидатури, які будуть приймати участь у таких консультаціях її робочих підгруп з безпеки, політичним, соціально-економічних та гуманітарних питань. Про це йдеться в коментарі прес-служби Міністерства закордонних справ України.

МЗС закликав всіх учасників консультацій у найкоротший термін завершити опрацювання пропозицій ОБСЄ щодо організаційних модальностей діяльності підгруп.

"Виходимо з того, що першочерговими завданнями робочої підгрупи з питань безпеки повинні стати швидке узгодження та сприяння практичній реалізації додаткових дієвих заходів, здатних забезпечити режим стійкого і всеосяжного припинення вогню, завершення процесу відведення важких озброєнь калібром 100 мм і вище, наступне відведення танків, гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром 85 мм при моніторингу і верифікації з боку ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше підгрупи в контактній групі з Донбасу були узгоджені.