ua en ru

Україна передала Додону "чіткий сигнал" про неприпустимість визнання Криму російським

Україна передала Додону "чіткий сигнал" про неприпустимість визнання Криму російським Фото: обраний президент Молдови Ігор Додон

В АП впевнені, що після інавгурації риторика президента Молдови зміниться

Україна попередила обраного президента Молдови Ігоря Додона про неприпустимість визнання тимчасово окупованого Криму російським. Про це в інтерв'ю РБК-Україна заявив заступник глави Адміністрації президента Костянтин Єлісєєв.

"Ми передали молдавському новообраному президенту чіткий сигнал, в якому поставили питання залежності розвитку добросусідських двосторонніх відносин від визнання ним територіальної цілісності України, включаючи належність Криму", - зазначив Єлісєєв.

Він також підкреслив необхідність бути "максимально жорсткими", коли йдеться про незалежність України і її територіальної цілісності.

"Пропоную дочекатися інавгурації нового президента Молдови і його заяв в новій якості. Давайте не забувати, що це парламентська республіка, де і є прем'єр-міністр і проєвропейська коаліція в парламенті", - заявив заступник голови АП.

Костянтин Єлісєєв також нагадав, що минулого тижня Молдова підтримала резолюцію Генасамблеї ООН щодо ситуації з правами людини в Криму, що, на його думку, підтверджує визнання окупації Криму російською стороною.

Нагадаємо, лідер Партії соціалістів Молдови Ігор Додон був обраний президентом Молдови у другому турі виборів 13 листопада, отримавши понад 52% голосів виборців.