ua en ru

Україна перерахувала МВФ 450 млн доларів за програмою stand by

Україна перерахувала МВФ 450 млн доларів за програмою stand by Фото: Міжнародний валютний фонд (flickr.com/Jamille Wilson)

Перший платіж по stand by вже перераховано на рахунки Міжнародного валютного фонду

Україна перерахувала 450 млн доларів Міжнародному валютному фонду за програмою stand by. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі Національного банку України.

"Прес-служба Національного банку підтверджує інформацію, що сьогодні Україна виплатила МВФ 450 млн доларів", - повідомили в НБУ.

У той же час, як повідомляє "Громадське", загальний обсяг виплат перед МВФ з відсотками по боргу в серпні-грудні 2017 року становитиме близько 1 млрд доларів. В НБУ зазначили, що ці виплати не становлять загрози для міжнародних резервів.

"Ми вже врахували ці виплати, прогнозуючи зростання міжнародних резервів до 20 млрд доларів на кінець цього року", - додали в НБУ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що МВФ рекомендує скоротити штат Державної фіскальної служби України. На думку фонду, новий склад служби повинен бути меншим за кількістю, співробітники мають бути більш професійними та їм слід збільшити зарплату