ua en ru

Україна в ПАРЄ підніме питання про нелегітимність виборів президента РФ в Криму

Україна в ПАРЄ підніме питання про нелегітимність виборів президента РФ в Криму Фото: Ірина Геращенко (rada.gov.ua)

Також це питання буде обговорюватися на парламентських асамблеях НАТО і ОБСЄ

Україна буде ставити питання про незаконність проведення виборів президента Росії на території анексованого Криму на сесіях ПАРЄ, НАТО і ОБСЄ. Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в інтерв'ю "Голос України".

"Питання нелегітимності виборів президента Росії в окупованому Криму має бути одним з ключових, що українська парламентська делегація повинна порушувати на всіх рівнях. І ми будемо говорити про це в ПАРЄ на квітневій сесії, і на парламентських асамблеях НАТО і ОБСЄ. Це те питання, яке вимагає дуже серйозних акцентів для залучення уваги до окупації АР Крим, яка триває вже четвертий рік", - повідомила Геращенко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Бюро з демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ не буде спостерігати за виборами президента Російської Федерації в окупованому Криму у зв'язку з тим, що учасники організації не досягли консенсусу.

"Серед країн, що входять в ОБСЄ, не досягнуто консенсусу з цього питання, а отже, ми не можемо там (у Криму - ред.) працювати", - сказав офіційний представник бюро Томас Раймер.