ua en ru

Україна очікує від міжнародних фінустанов до 3 млрд дол. інвестицій, - Яценюк

Україна очікує від міжнародних фінустанов до 3 млрд дол. інвестицій, - Яценюк Фото: Арсеній Яценюк

Найбільший об'єм інвестицій прийде після прийняття закону про приватизацію держвласності в Україні

Україна очікує від міжнародних фінансових установ до 3 млрд дол. інвестицій в економіку у 2015 р. Про це заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час брифінгу у ході Міжнародної конференції в підтримку України в Києві, передає кореспондент РБК-Україна.

"Від ЄБРР, Європейського інвестиційного банку, інших міжнародних фінансових установ вже зараз ми очікуємо до 3 млрд дол. в поточному році як інвестиції в українську економіку. Але найголовніше для нас - деескалація ситуації на сході України, позбавлення України від російської військової присутності. За інших обставин треба відверто говорити, що залучити приватного інвестора в країну, яка веде війну з ядерною державою, чим є Російська Федерація, дуже складно. Путін спеціально це робить для того, щоби іноземний інвестори не приходи в Україну", - сказав Яценюк.

Він зазначив, що найбільший об'єм інвестицій прийде тоді, коли буде прийнято закон про приватизацію об'єктів державної власності. Яценюк додав, що росіяни не зможуть взяти участь у цій приватизації.

"Уряд запропонував заборонити Росії та будь-яким пов'язаним з РФ особам брати участь в приватизації об'єктів української державної власності", - сказав прем'єр-міністр.

Нагадаємо, Єврокомісія виділить 110 млн євро для підтримки малого та середнього бізнесу в Україні.