ua en ru

Україна може скасувати візи з чотирма країнами Латинської Америки

Україна може скасувати візи з чотирма країнами Латинської Америки Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Це Уругвай, Перу, Колумбія та Мексика

Україна найближчим часом планує укласти угоди про скасування віз ще з чотирма країнами. Про це сьогодні в ході круглого столу "Європейський вибір України після Революції переваги: можливості і проблеми" повідомив начальник відділу консульсько-правових питань, заступник начальника управління консульської обслуговування Департаменту консульської служби МЗС України Сергій Міняйло, передає кореспондент РБК-Україна.

"З чотирма країнами цього регіону (Латинська Америка) детально обговорювалася можливість вже найближчим часом підписання договорів про скасування візового режиму. Це Уругвай, Перу, Колумбія, предметні дискусії були в Мексиці", - повідомив він.

"З метою гармонізації візової міграційної політики України та держав ЄС українським внешееполитическим відомством поставленно чітке задвние - це розширити географію безвізових путешкствий українців на максимальну кількість країн. Ми упопно працюємо над тим, щоб географія безвізових подорожей українців розширилася... Сьогодні громадяни України можуть подорожувати без віз до 85 країн світу", - додав представник МЗС.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, посли країн ЄС погодили проект запуску єдиної інформаційної системи авторизації подорожей ETIAS. Якщо ця ініціатива буде схвалена Європарламентом і Радою ЄС, то українці раз на три роки будуть подавати онлайн-заявку на право в'їзду в ЄС та сплачувати збір в 7 євро.