ua en ru

Суд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в Молдову

Суд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в Молдову Фото: В'ячеслав Платон

Суд постановив провести новий судовий розгляд

Апеляційний суд міста Києва постановив, що В'ячеслав Платон (Кобалєв), який наразі знаходиться в кишинівському СІЗО, був екстрадований з України в Молдову незаконно. Про це повідомляє видання Рoint.md.

"Ухвалу слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 21.10.2016 року, якою відмовлено у задоволенні скарг адвоката...поданих в інтересах Платона В'ячеслава Миколайовича на рішення від 29.08.2016 року про видачу (екстрадицію) Платона В'ячеслава Миколайовича до Республіки Молдова...скасувати", - йдеться в ухвалі суду.

Також суд постановив нову ухвалу, якою призначити за скаргою адвокатів Платона новий судовий розгляд слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва.

"Ухвала апеляційного суду оскарженню не підлягає", - йдеться у тексті документу.

Як зазначає видання Рoint.md, ця постанова була представлена в Кишинівську Апеляційну палату, яка тепер має ухвалити на яких законних умовах Платон, який є громадянином України, був екстрадований до Молдови.

Суд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в МолдовуСуд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в МолдовуСуд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в МолдовуСуд визнав незаконною екстрадицію бізнесмена Платона в Молдову

Фото: рішення суду щодо екстрадиції Платона

Нагадаємо, 29 серпня 2016 року, українська влада екстрадувала бізнесмена В'ячеслава Платона в Молдову.