ua en ru

Україна відмовляється від організації з РФ фестивалю "Перемогли разом", присвяченого 70-річчю визволення Севастополя

Державний комітет телебачення і радіомовлення України відмовився від участі в засновництві та організації міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм "Перемогли разом" щодо відзначення 70-річчя визволення Севастополя від німецько-фашистських загарбників у зв'язку загостренням українсько-російських відносин.

Державний комітет телебачення і радіомовлення України відмовився від участі в засновництві та організації міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм "Перемогли разом" щодо відзначення 70-річчя визволення Севастополя від німецько-фашистських загарбників у зв'язку загостренням українсько-російських відносин. Відповідний наказ підписав голова Держкомтелерадіо України Олег Наливайко, передає прес-служба Держкомтелерадіо.

"З огляду на загострення українсько-російських відносин, викликаних військовою агресією Російської Федерації проти України, анексією Автономної Республіки Крим... існуючою загрозою повномасштабної війни Росії проти України, Держкомтелерадіо України знімає з себе зобов'язання щодо участі в засновництві та організації міжнародного фестивалю телевізійних і радіопрограм "Перемогли разом", - йдеться в повідомленні.

Держкомтелерадіо, як наголошується, висловлює жаль, що не має можливості гідно відзначити 70-річчя звільнення міста-героя Севастополя від німецько-фашистських загарбників.