ua en ru

Україна оштрафувала понад 40 російських авіакомпаній на 5,4 млрд гривень

Україна оштрафувала понад 40 російських авіакомпаній на 5,4 млрд гривень Фото: "Аерофлот" (facebook.com-aeroflot)

На російські авіакомпанії накладено понад 30 тис. штрафів

На понад 40 російських авіакомпаній за перельоти до окупованого Криму з 2015 року української стороною накладено штрафів, сума яких станом на 12 березня 2018 року складає 5 млрд 440 млн гривень. Про це РБК-Україна повідомили у Державній авіаційній службі України.

Штрафи накладено у рамках санкцій, введених рішенням Ради національної безпеки та оборони. В цілому за період запровадження санкцій на авіакомпанії, що порушили повітряний простір України, накладено понад 30 тис. штрафів.

Серед порушників українського повітряного простору виявилися такі російські авіакомпанії: "Аерофлот", "Уральські авіалінії", "Саратовські авіалінії", Utair, Rossiya Airlines, "Нордавіа", "Глобус", Red Wings, "ВІМ-Авіа", Yamal Airlines, "Оренбурзькі авіалінії" та інші. Перелік авіакомпаній вказано у документі, який є розпорядженні РБК-Україна.

"Державіаслужбою спільно з Мінінфраструктури та МЗС вживаються заходи щодо звернення до міжнародних судових інстанцій для врегулювання ситуації зі сплати заборгованості та недопущення порушень використання повітряного простору України", - повідомили у Державіаслужбі.

Нагадаємо, наступного понеділка, 19 березня, міністр закордонних справ України Павло Клімкін планує обговорити з міністрами закордонних справ Євросоюзу питання введення санкцій проти організаторів виборів президента Росії в анексованому Криму.