ua en ru

Україна восени має намір запропонувати два шляхи залучення німецьких інвестицій в модернізацію ГТС, - джерело

Україна восени має намір запропонувати два шляхи залучення німецьких інвестицій в модернізацію ГТС, передає з посиланням на високопоставлене джерело в Мінпаливенерго України видання "Комерсант-Україна".
"Ми розраховуємо, що німецьке державне експортне кредитне агентство Hermes забезпечить гарантіями кредити, які ми будемо залучати на модернізацію. На такому ґрунті фінансування буде отримано практично зі стовідсотковою ймовірністю і в стислі терміни", - пояснили в Мінпаливенерго. Співрозмовник видання нагадав, що Hermes та італійське агентство SACE раніше забезпечили залучення кредиту на суму 3,1 млрд євро для будівництва газопроводу Nord Stream. Ще один варіант співробітництва - входження найбільшої німецької газової компанії E. ON Rurghas до складу СП з управління українською газотранспортною системою. "Ми маємо намір зробити відповідну пропозицію "Газпрому" і E. ON Ruhrgas", - пояснив співрозмовник видання. У E. ON Ruhrgas і "Газпромі" коментувати ініціативу Мінпаливенерго не стали.
Нагадаємо, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель учора повідомила, що Німеччина готова інвестувати в модернізацію української газотранспортної системи, і переговори про це розпочнуться в Києві восени.