ua en ru

Україна опустилася на одну позицію в рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік

Україна опустилася на одну позицію в рейтингу найбільш конкурентоспроможних економік Фото: опубліковано рейтинг конкурентноздатних економік

Перше місце в рейтингу займає Гонконг

Міжнародний інститут управлінського розвитку (IMD) опублікував рейтинг найбільш конкурентноздатних економік за 2017 рік. Дослідження опубліковано на сайті інституту.

Україна зайняла 60 місце в рейтингу, опустившись на одну позицію. У 2016 Україна займала 59 рядок. У цьому році на 59 позиції опинилася Хорватія, а на 61 - Бразилія.

На першому місці рейтингу опинився спеціальний адміністративний район Китаю Гонконг. На другому місці опинилася Швейцарія, а замикає трійку лідерів Сингапур. Далі йдуть США, Нідерланди, Ірландія, Данія, Люксембург, Швеція. Замикають першу десятку Арабські емірати. Росія зайняла 46 місце рейтингу.

Кожна держава в дослідженні оцінюється на основі аналізу 333 критеріїв за чотирма основними показниками ключових аспектів економічного життя країни:

  1. Стан економіки.
  2. Ефективність уряду.
  3. Стан ділового середовища.
  4. Стан інфраструктури.

Рейтинг розрахований за методикою європейського Інституту менеджменту (Institute of Management Development, IMD), що базується в Лозанні (Швейцарія).

Нагадаємо, в 2016 році Україна зайняла 59-е місце в рейтингу конкурентоспроможних економік світу.