ua en ru

Україна опустилася на 135 місце у світовому рейтингу економічної свободи

Україна опустилася на 135 місце у світовому рейтингу економічної свободи Фото: в Україні впали показники економічної свободи

Україна за рік опустилася на 7 місць у світовому рейтингу

Україна за рік опустилася з 128 на 135 місце у рейтингу країн по економічній свободі. Про це йдеться в щорічній доповіді "Економічна свобода світу: 2016" канадського дослідницького Інститута Фрейзера і Українського товариства економічних свобод.

Зазначимо, що звіт складено на основі статистики по кожній країні за 2014 рік (останній доступний для порівняння даних рік). Рейтинг країн за рівнем економічної свободи очолив Гонконг, далі йдуть Сінгапур і Нова Зеландія. У топ-10 також увійшли Швейцарія, Канада, Грузія, Ірландія, Маврикій і Об'єднані Арабські Емірати, Австралія і Великобританія (дві останні країни займають 10 місце). Для порівняння Польща займає 40 місце, Росія - 102.

Згідно з доповіддю, в Україні впали показники в розмірі держави в економіці, забезпеченості грошей, свободі міжнародної торгівлі. У той же час зросли показники стану правової системи і прав власності, а також регулювання банківської сфери, бізнесу та ринку праці.

Найгірше в Україні йдуть справи з забезпеченістю грошей (153 місце) і свободою міжнародної торгівлі (131 місце). При цьому відносно непогані результати країна отримала за показниками "розмір держави" (70 місце) і "регулювання бізнесу" (71 місце).

карта

Фото: рейтинг країн по економічній свободі

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна зайняла 11 місце в рейтингу країн з кращими програмістами.