ua en ru

Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Австрії та деяких регіонів Німеччини

Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Австрії та деяких регіонів Німеччини Фото: Україна обмежила ввезення птиці з Австрії та Німеччини

У цих країнах встановлено випадки високопатогенного грипу птиці

Україна обмежила ввезення м'яса птиці з Австрії та деяких регіонів Німеччини. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Як зазначається, за офіційною інформацією Всесвітньої організації охорони здоров’я тварин (МЕБ) на території Німеччини реєструється поширення випадків високопатогенного грипу птиці.

"Враховуючи вищезазначене, а також беручи до уваги додаткову інформацію, надану компетентним органом вказаної країни щодо проведених заходів з регіоналізації/зонування, на додаток до попереднього рішення щодо обмеження ввезення в Україну птиці, продуктів та сировини з неї (за винятком продуктів та сировини, що пройшли обробку методом, який гарантує знищення збудників зазначених захворювань) із земель Шлезвіг-Гольштейн та Мекленбург-Передня Померанія, Держпродспоживслужбою введені аналогічні обмеження на землі Саксонія-Анхальт та Нижня Саксонія Федеративної Республіки Німеччина", - йдеться у повідомленні.

Також випадки високопатогенного грипу птиці зареєстровані на території Австрійської Республіки, звідки також обмежено імпорт в Україну птиці.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Полтавській області зафіксовано спалах АЧС.