ua en ru

Румунія зацікавлена ​​у відновленні прямого авіасполучення між Бухарестом і Києвом

Румунія зацікавлена ​​у відновленні прямого авіасполучення між Бухарестом і Києвом. Про це на зустрічі з міністром інфраструктури Володимиром Козаком заявив надзвичайний і повноважний посол Румунії в Україні Іонеску Корнел, повідомляє прес-служба Мініфраструктури України.

На зустрічі обговорювалися можливості співпраці з розвитку авіаційного та автомобільного видів транспорту.

Зокрема, за словами міністра інфраструктури, існуюча квота дозволів на міжнародні перевезення автомобільним транспортом не задовольняє повною мірою потреби перевізників, тому на черзі - розгляд питання лібералізації автомобільних перевезень, оскільки бездозвільну система для міжнародних автоперевізників буде гарантувати стабільність вантажообігу і призведе до зростання показників торгівлі між Україною та Румунією.

Міністр Козак провів також зустріч з надзвичайним і повноважним послом Словаччини в Україні Паволом Гамжіком. Обговорювалися питання лібералізації автомобільних перевезень, розвиток залізничного і авіаційного сполучення між Україною та Словаччиною. Міністр інфраструктури розповів, що незабаром розпочнуться активні роботи з будівництва нового двоколійного Бескидського тунелю, яким зможе рухатися вдвічі більше поїздів із значно вищою швидкістю. Поява нового тунелю сприятиме зростанню обсягів торгівлі між країнами заходу та сходу Євразійського континенту. Крім того, Україна зацікавлена ​​і в розвитку двостороннього туризму зі Словаччиною.

Читайте також: Мінінфраструктури розробило держпрограму розвитку внутрішнього водного транспорту на 2014-2021 рр. вартістю 958,16 млн грн