ua en ru

Україна направила попереднє звернення до ООН щодо миротворців, ще одне буде після рішення Ради

Україна направила попереднє звернення до ООН щодо миротворців, ще одне буде після рішення Ради Директор інформаційного департаменту Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс

Україна звернулася до ООН з офіційним проханням відправлення в Донецьку та Луганську області миротворчого контингенту. Про це РБК-Україна повідомив директор інформаційного департаменту Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс.

"Наш міністр звернувся з листом до генсека ООН, в якому поінформував про прийняття відповідного рішення РНБО, і звернувся з проханням про проведення відповідних консультацій на рівні Ради безпеки ООН. Але це було лише попереднє звернення", - розповів Перебийніс.

При цьому він повідомив, що Україна направить ще одне звернення до ООН про направлення миротворців на Донбас вже після того, як відповідне звернення буде прийнято Верховною Радою.

Відзначимо, що рішення про відправку миротворців на Донбас повинні підтримати всі п'ять постійних членів при Радбезі ООН, у тому числі й Росія, яка володіє правом вето. Москва та бойовики ДНР/ЛНР виступають проти розміщення миротворців в Донбасі.

Нагадаємо, 2 березня Президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про звернення до ООН і ЄС про введення миротворців в Україну.