ua en ru

Україна звернулася до Єврокомісії для проведення тристоронніх газових переговорів

Україна звернулася до Єврокомісії для проведення тристоронніх газових переговорів Фото: новий міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик

Міністр енергетики Ігор Насалик відправив відповідний лист керівництву ЄК

Україна готова брати участь в тристоронніх переговорах з газових питань, за участю Європейської комісії (ЄК). Про це повідомив директор департаменту планування та європейської інтеграції Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Михайло Бно-Айріян в Facebook.

Він зазначив, що новий міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик відправив відповідний лист керівництву ЄК.

"У листі до заступника голови Єврокомісії Марошу Шефчовичу міністр підкреслив важливу роль ЄК в питанні деполітизації газових відносин України та Росії та зауважив продовження проведеної раніше міністерством політики в питанні взаємин у газовій сфері в тристоронніх форматі. Тож, чекаємо на нову дату консультацій (як у двосторонньому форматі, так і трьосторонньому)", - повідомив Бно-Айріян.


Нагадаємо, в кінці березня міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин повідомив, що дата проведення тристоронньої зустрічі по газу між Україною, ЄС та Російської Федерації все ще не визначена.