ua en ru

Україна обладнала 230 км протитанкових ровів на кордоні з Росією

Україна обладнала 230 км протитанкових ровів на кордоні з Росією Фото: кордон України з Росією

Роботи проводилися в Чернігівській та Харківській областях

Протягом 2015 року Україна обладнала на кордоні з Росією 230 км протитанкових ровів. Про це йдеться в звіт Кабінету міністрів України, опублікованому на урядовому порталі.

"З урахуванням пріоритетів роботи з облаштування українсько-російського кордону в 2015 році проводилися в Чернігівській та Харківській областях: обладнані протитанкові рови протяжністю 230 км, металевий загороджувальний паркан - 72 км, рокадні дороги - 115 км, облаштовано дев'ять вогневих позицій на 10 осіб - 9; п'ять опорних пунктів", - йдеться в документі.

Також повідомляється, що вздовж кордону встановлено 32 металеві спостережні вишки; розгорнуто сім нових підрозділів; розгорнута система оптико-електронного спостереження в Дергачівському районі Харківської області. На виконання робіт з державного бюджету отримано 400 млн. гривень. Кошти освоєні повністю.

Нагадаємо, розвідка повідомила про посилення контролю ФСБ Росії над кордоном з Донбасом.

"З метою виявлення осіб, які самовільно залишили військові частини, та недопущення їх проникнення на територію Росії, ФСБ РФ посилила контроль за ділянкою російсько-української границі в Ростовській області", - йдеться в повідомленні ГУ розвідки Міноборони України.