ua en ru

У списку обміну полоненими був свідок у справі MH17, - Грицак

У списку обміну полоненими був свідок у справі MH17, - Грицак Фото: Василь Грицак (academy.ssu.gov.ua)

Україна не видала бойовикам свідка

Під час обміну заручниками із бойовиками окремих районів Донецької та Луганської областей українська сторона не передавала свідка у справі про збиття малайзійського "Боїнга" MH17. Про це в повідомив глава Служби безпеки України Василь Грицак в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Грицак підтвердив, що у списках на обмін бойовиками ОРДЛО була заявлена людина, яка проходить як свідок у справі про збиття "Боїнга" у небі над Донбасом влітку 2014 року.

"Звичайно ж, ми не віддали цю людину. Вона залишилася у нас. Ми не могли це зробити за жодних обставин", - запевнив глава СБУ.

Нагадаємо, 27 грудня 2017 року, в аеропорту "Бориспіль" приземлилися два літаки зі звільненими в результаті обміну полоненими на Донбасі заручниками. Українській стороні передали 73 заручника, які перебували в полоні на окупованій частині Донбасу.

Раніше, 20 грудня 2017 року розвідка Великобританії MI6 оприлюднила заяву, що вона впевнена у тому, що літак рейсу MH17 збили зі зброї Російської Федерації (РФ). Відзначимо, 17 липня 2014 року над Донбасом був збитий літак "Боїнг-777" "Малайзійські авіалінії", що виконував рейс з Амстердама в Куала-Лумпур. Загинули всі 298 осіб на борту. Серед фігурантів справи катастрофи Boeing-777 може бути генерал-полковник Російської Федерації.