ua en ru

Україна потребує фахівців з міжнародного арбітражу, - Лукаш

Україна потребує фахівців високого рівня, здатних належним чином відстоювати інтереси України у міжнародних арбітражах. Про це сьогодні під час Міжнародної арбітражної конференції, яка пройшла у Торгово-промисловій палаті України заявила міністр юстиції України Олена Лукаш.

"Міністерство юстиції України, одним із головних завдань якого є забезпечення представництва інтересів держави при розгляді спорів у закордонних юрисдикційних органах, зацікавлене в розвитку арбітражної практики в Україні", - сказала Лукаш.

За її словами, оптимізувати арбітражний процес можна за кількома напрямами: здійснення арбітражного розгляду у більш короткі терміни; розвиток досудового спору, медіації та примирення; розробка ефективного механізму застосування забезпечувальних заходів; підвищення ефективності виконання арбітражних рішень. Ці заходи дозволять не лише якісно здійснювати арбітражний розгляд та знижувати витрати сторін, але й будуть сприяти популяризації арбітражу як ефективного засобу вирішення спорів.

Лукаш підкреслила, що для цього вкрай потрібні кваліфіковані фахівці, юристи-практики, вчені в галузі міжнародного комерційного арбітражу.

"Ми відчуваємо потребу у фахівцях високого рівня, здатних належним чином відстоювати інтереси України у міжнародних арбітражах", - підсумувала міністр.