ua en ru

Україна потребує розробки нової державної космічної програми, - Порошенко

Україна потребує розробки нової державної космічної програми, - Порошенко Фото: українська ракета (facebook.com/yuzhnoye)

Крім цього, необхідно реформувати оборонно-промисловий комплекс

Україна потребує розробки нової загальнодержавної космічної програми та реформування оборонно-промислового комплексу. Про це президент України Петро Порошенко заявив у привітанні працівників ракетно-космічної галузі України з професійним святом, передає прес-служба президента.

"...збереження статусу космічної держави, впровадження унікальних технологічних можливостей галузі для розвитку економіки та потреб національної безпеки і оборони потребує розробки нової загальнодержавної космічної програми України та реформування оборонно-промислового комплексу", - зазначив Порошенко.

За словами президента, Україна "зробила вагомий внесок в історію підкорення неба". Він побажав працівникам галузі здоров'я та підкорення нових висот.

Нагадаємо, у березні державне космічне агентство України (SSAU) запропонувало побудувати космодром за межами авіабази Кертін, що в Кімберлі, Австралія. Ідея надійшла як відповідь на багаторічну мрію Австралії про розміщення свого власного пускового комплексу.