ua en ru

Україна ніколи не припиняла переговори з РФ щодо створення газового консорціуму, - Ставицький

Україна ніколи не припиняла переговори з Росією щодо створення газового консорціуму. Про це на брифінгу в Кабінеті міністрів України заявив міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми постійно ведемо розмову під час наших зустрічей про те, що у нас є великі та вигідні можливості розширення інвестиційної діяльності", - заявив Ставицький.

Він підтвердив, що Україна і Росія більш щільно обговорюють питання створення консорціуму, але це не означає відмову від співпраці з європейською стороною: "Ніхто не відміняв євроінтеграційного курсу України... Ми є членом Європейського енергетичного співтовариства, тому ми підписали Хартію. З 2014 р. ми будемо головувати в цій Хартії (спільноті), тому у мене немає питань до проектів, які у нас є з нашими європейськими колегами".

При цьому він повідомив, якщо буде прийнято рішення про створення консорціуму, то нічого особливого в цьому не буде: "Ми постійно перебуваємо у стані переговорів. Переговори постійно тривають. Немає нічого в цьому особливого. З часом всі дізнаються до чого ми прийшли, якщо ми до цього прийдемо. Тому потрібно ще трохи часу".