ua en ru

Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, - Порошенко

Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, - Порошенко

Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим. Про це йдеться у зверненні Президента України Петра Порошенка до українського народу у зв'язку з річницею трагічних подій в Криму, передає прес-служба глави української держави.

"Україна ніколи не відмовиться від своїх суверенних прав на Крим, буде захищати всіма доступними засобами права людей, які там живуть. У цьому питанні існує повний консенсус між українською владою, політиками та громадянським суспільством. В цьому ми маємо абсолютну підтримку держав світу та міжнародних організацій", - йдеться у зверненні.

Порошенко також нагадав про так званий "референдум" в Криму.

"Рівно рік тому відбулися події, які у ХХІ столітті важко зрозуміти будь-якій цивілізованій людині. Людство стало свідком цинічних дій, спрямованих на насильницьке захоплення Криму - невід'ємної частини української держави. Так званий референдум, оголошений і проведений одночасно з масштабним вторгненням на кримську землю російських військових, був нічим іншим, як фарсом, покликаним прикрити відкриту агресію Росії проти України", - йдеться у зверненні.

"Наша держава ні в якому разі не визнає результатів цього нікчемного акту, здійсненого всупереч міжнародному праву і національному законодавству України. Тим більше, що переважна частина жителів Криму, насамперед кримські татари і українці, висловили активний бойкот цьому політичному шоу, зберігши свою відданість Україні", - додав Президент.

Нагадаємо, у Президента України Петра Порошенка назвали 23 лютого початком окупації Криму.