ua en ru

Україна не постачала військову продукцію до Лівії з часу запровадження санкцій ООН, - "Укрспецекспорт"

Україна не здійснювала співробітництва із Лівією у сфері надання товарів та послуг військового і спеціального призначення з часу запровадження санкцій ООН у 2011 р. Про це повідомила прес-служба ДК "Укрспецекспорт".

Так в управлінні інформаційної політики прокоментували інформацію газети «The Washington Post» із посиланням на звіт, представлений Раді Безпеки ООН, про можливе незаконне постачання Україною у цей період озброєнь та боєприпасів режиму Муамара Кадафі.

"Компанія здійснює військово-технічне співробітництво з іншими країнами у жорсткій відповідності з міжнародними зобов'язаннями держави та під контролем Державної служби експортного контролю. Україна повною мірою дотримується вимог та обмежень, запроваджених ООН та іншими поважними міжнародними організаціями. Відтак, не може бути і мови про порушення Україною санкцій ООН, запроваджених проти Лівії 2011 р. Поширення згаданої інформації вважаємо кроком, спрямованим на послаблення позицій України, як одного із провідних світових експортерів озброєнь та продукції спеціального призначення", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Україна незаконно поставляла зброю режиму Каддафі, - звіт ООН