ua en ru

Україна не буде поспішати з приватизацією "Турбоатому",- Бойко

Україна не буде поспішати з приватизацією ВАТ "Турбоатом". Про це в ході брифінгу на "Турбоатомі" повідомив в.о. віце-прем'єр-міністра України Юрій Бойко

Україна не буде поспішати з приватизацією ВАТ "Турбоатом". Про це в ході брифінгу на "Турбоатомі" повідомив в.о. віце-прем'єр-міністра України Юрій Бойко, повідомляє прес-служба Харківської ОДА.

"Немає жодної інформації про те, що хтось виявив інтерес до приватизації "Турбоатому". Підприємство дійсно включено в план приватизації, але немає конкретних термінів, і навіть процедура оцінки ще не розпочата. З урахуванням того, як прибутково і успішно працює підприємство, ми переконані, що воно буде оцінено в значну суму", - заявив Бойко.

Також він зазначив, що не бачить сенсу продавати завод, який забезпечує роботою 6 тис. осіб.

"Зарплата на підприємстві майже 6,9 тис. грн. Воно стійко прибуткове, інвестує власні кошти і постійно модернізується. Тому ми не будемо поспішати продавати такий об'єкт", - повідомив Бойко.

Нагадаємо, згідно з наказом Фонду державного майна України №149 від 20 січня 2014 р. "Про затвердження переліку об'єктів груп В, Г, запланованих до продажу в 2014 р." держава в 2014 р. готує до продажу ПАТ "Турбоатом".

"Турбоатом" спеціалізується на випуску турбін для теплових і атомних електростанцій, теплоелектроцентралей, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумулюючих електростанцій, газових турбін і парогазових установок для ТЕС.