ua en ru

Україна і НАТО готують безпрецедентний проект по боротьбі з пропагандою РФ, - МЗС

Україна і НАТО готують безпрецедентний проект по боротьбі з пропагандою РФ, - МЗС Фото: посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба

Відповідний проект можуть підписати вже найближчим часом

Україна і Північноатлантичний Альянс (НАТО) спільно протидіяти російській пропаганді, для чого вже готується відповідний проект. Про це в інтерв'ю 5 каналу заявив посол з особливих доручень Міністерства закордонних справ України (МЗС) Дмитро Кулеба.

За його словами, українська делегація вже обговорює з партнерами основні елементи співпраці.

Натовці сприймають інформаційну загрозу дуже серйозно. Тому природно, що ми тут виступаємо абсолютно союзниками і ми вийшли на створення великого спільного проекту. Розробляється дуже великий проект - безпрецедентний для взаємодії України і НАТО. Це буде якісно новий сегмент нашої взаємодії з Альянсом як раз в інформаційній сфері. І наша делегація поїхала туди для того, щоб обговорити основні параметри цього проекту та алгоритм його проникнення. Це буде офіційний документ, який буде підписаний між Україною і Альянсом. І якщо все складеться, то найближчим часом документ буде підписаний", - зазначив Кулеба.

Нагадаємо, в травні голова МЗС України Павло Клімкін запропонував НАТО створити фонд для боротьби з пропагандою Росії.