ua en ru

Україна має намір співпрацювати з Китаєм у програмі дослідження Місяця і Марса

Україна має намір співпрацювати з Китаєм у програмі дослідження Місяця і Марса Фото: під час візиту до КНР (nkau.gov.ua)

Делегація Державного космічного агентства України 1-5 липня відвідала КНР

Україна та Китай готові обговорювати нові спільні проекти із виведення на орбіту українських супутників, а також в рамках китайської програми дослідження Місяця та Марса. Про це йшлося під час візиту 1-5 липня делегації Державного космічного агентства України до КНР, повідомила прес-служба ДКАУ.

"Китайською стороною запропоновано розглянути можливість участі України у розбудові інформаційного космічного коридору "Один пояс, один шлях", що є інтегрованою супутниковою системою навігації, зв’язку та дистанційного зондування Землі, використання якої сприятиме економічному розвитку країн - учасниць проекту", - йдеться у повідомленні.

Крім того, у рамках візиту, українська делегація взяла участь у заходах, присвячених пуску китайської ракети-носія "Великий похід-5", провела зустрічі із віце-президентом Китайської національної космічної адміністрації У Яньхуа, віце-президентом Китайської корпорації аерокосмічної науки Ян Баохуа та іншими.

Під час зустрічей обговорили поточний стан співпраці, відзначивши позитивну динаміку розвитку спільних проектів, а також досягли домовленості щодо розширення переліку спільних проектів у рамках Програми українсько-китайського співробітництва в сфері космосу на 2016-2020 рр.

Нагадаємо, компанія IHMC Robotics Lab випробувала на нерівній поверхні двоногого робота-андроїда під назвою "Валькірія", призначеного для освоєння Марса.