ua en ru

Україна має намір розширити експорт продовольства в Китай

Україна має намір розширити експорт продовольства в Китай Фото: експорт (cfts.org.ua)

Вже зараз зріс експорт української молочки в Китай

Україна зацікавлена в розширенні ринку Китаю для доступу українських товарів. Про це заявила заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань євроінтеграції Ольга Трофимцева, передає прес-служба Мінагрополітики.

"Сьогодні головним завданням для наших країн у двосторонній торгівлі є диверсифікація товарної структури експорту та імпорту, відкриття ринку КНР для більшої кількості українських продуктів. Незважаючи на масштаби економік обох країн і на можливості українського аграрного сектора, є ще досить великий потенціал для збільшення обсягів торгівлі, так і для двосторонніх проектів між українськими та китайськими компаніями", - сказала Трофимцева на засіданні підкомісії з питань співробітництва в галузі сільського господарства Комісії зі співробітництва між урядом України та урядом Китайської Народної Республіки

Трофимцева на зустрічі висловила надію на якнайшвидше підписання протоколів про початок поставок в Китай української соняшникової шроту і бурякового жому на 2018 рік. Також заступник міністра висловила зацікавленість української сторони у відкриття китайського ринку для українських черешні, продуктів з яєць, м'яса птиці, меду та продукції бджільництва, ріпаку, пшениці, лохини, сорго, яблук.

Зі свого боку, заступник міністра сільського господарства КНР Юй Синьжун зазначив, що китайська сторона зацікавлена у поглибленні співробітництва в аграрній галузі та створення нових проектів співробітництва. Зокрема, це стосується генетики і селекції, розвитку тваринництва джерел відновлюваної енергетики, що дозволить відчутно розширити торговельно-інвестиційне співробітництво.

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя 2017 року аграрний експорт України збільшився на 1,9 млрд доларів.