ua en ru

Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами в 2020, - Данилюк

Україна почне автоматичний обмін даними між фіскальними органами в 2020, - Данилюк Фото: Олександр Данилюк (КМУ)

Мінфін продовжує імплементувати стандарти BEPS

Україна планує почати автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки нерезидентів за міжнародним стандартом (Common Reporting Standard), який був розроблений ОЕСР і схвалений G20, у 2020 році. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк в ході зустрічі з представниками Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР).

За словами міністра, перший обмін податковою інформацією відбудеться за результатами 2019 року.

"Така дата є цілком реалістичною. Ми розуміємо, що до того часу треба внести відповідні зміни в законодавство і забезпечити високі стандарти безпеки та конфіденційності отриманих даних ", - зазначив Данилюк.

Таким чином, Україна приєднається до понад 100 країн світу, які вводять цей новий стандарт по обміну інформацією для боротьби з ухиленням від сплати податків.

У свою чергу, представники ОЕСР запевнили міністра фінансів в тому, що готові активно співпрацювати з Україною в цілях недопущення ухилення від оподаткування та відмивання коштів.

Сторони також обговорили хід імплементації Плану дій BEPS (Base Erosion and Profit Shifting - План заходів щодо протидії розмивання податкової бази і виведення прибутку з-під оподаткування).

Нагадаємо, в квітні цього року Україна приєдналася до міжнародного плану протидії податковим махінацій.