ua en ru

Україна може збільшити експорт зерна до 33 млн т до 2021, - Присяжнюк

Україна може збільшити експорт зерна до 33 млн т до 2021 р. Про це сьогодні на брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр аграрної політики Анатолій Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.

"За прогнозами експертів ФАО та Організації економічного співробітництва і розвитку, до 2021 р. наша держава зможе експортувати щорічно 33 млн т зерна. Цьому посприяє збільшення обсягів врожаю, чого вдасться досягти завдяки зростанню врожайності", - підкреслив міністр.

Також глава відомства відзначив, що цього року буде експортовано понад 23 млн т зерна. "Експортні можливості вітчизняного ринку зерна в поточному році ми оцінюємо в обсязі більше 23 млн т. Це дозволить утримувати статус одного з найбільших гравців на світовому ринку зерна", - зазначив глава відомства.

Микола Присяжнюк також нагадав, що четверта частина всього експорту України - це агропромислова продукція. Україна належить 9,2% у світовій торгівлі зерновими. У 2012 р. кожна 11 тонна зерна, що продавався на світовому ринку, була українського виробництва.