ua en ru

Україна та Молдова підписали угоду про реадмісію осіб

Україна та Молдова підписали угоду про реадмісію осіб Фото: Володимир Гройсман (facebook.coom/strumkovskij)

Гройсман провів зустріч з головою уряду Молдови

Україна та Молдова підписали угоду про реадмісію осіб, а також угоду про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у КПП на кордоні. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман.

Так, український прем’єр провів зустріч з головою уряду Молдови Павлом Філіпом.

Зокрема, сторони також погодили дорожню карту українсько-молдовської співпраці на 2018 рік, яка охоплює весь спектр питань.

"У рамках переговорів делегації України й Молдови підписали низку важливих двосторонніх документів. Підписані, зокрема, Угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Молдова про реадмісію осіб та Імплементаційний протокол про порядок її реалізації, а також Угода між Кабінетом міністрів України та Урядом Республіки Молдова про спільний контроль осіб, транспортних засобів, товарів та предметів у спільних пунктах пропуску через українсько-молдовський державний кордон", - сказано у повідомленні Кабміну.

Так, угода про реадмісію та Імплементаційний протокол до неї визначають швидкі й ефективні процедури ідентифікації і безпечного та організованого повернення осіб, які перебувають на територіях України та Молдови нелегально.

Вказано, що угода про спільний контроль на кордоні - це частина плану заходів з організації спільної оперативної охорони державного кордону з державами-членами ЄС.

"За підсумками зустрічі сторони відзначили, що основні проблемні питання, які існували у відносинах двох держав - фактично зняті. Країнам вдалося зняти бар’єри спілкування, економічної взаємодії. Зараз стоїть завдання побудувати структурну інтеграцію, забезпечити якісне сполучення на автошляхах, мостах, продовжити розвиток залізничного транспорту, авіасполучення", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман сьогодні, 6 жовтня 2017 року, перебуває у Молдові з робочим візитом.