ua en ru

Україна і Молдова обговорили співпрацю в євроінтеграційному напрямку

Україна і Молдова обговорили співпрацю в євроінтеграційному напрямку Фото: Павло Філіп (kmu.gov.ua)

Порошенко провів зустріч з прем'єр-міністром Молдови

Президент України Петро Порошенко і прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп обговорили співпрацю в євроінтеграційному напрямку. Про це йдеться в повідомленні пресс-службы глави української держави.

Як відомо, президент України провів зустріч з прем'єр-міністром Молдови в Брюсселі.

Сторони обговорювали питання співпраці в євроінтеграційному напрямку в контексті порядку денного саміту "Східного партнерства".

Крім того, була підтверджена взаємна підтримка суверенітету і територіальної цілісності двох держав в умовах існуючих викликів і загроз.

Також, прем'єр-міністр Молдови вітав призначення Спеціального представника України з питань придністровського врегулювання і початок його активної діяльності.

У ході зустрічі співрозмовники розглянули хід реалізації двосторонніх домовленостей у сфері прикордонного співробітництва. Було позитивно оцінено співробітництво у впровадженні спільного прикордонного та митного контролю у ряді пунктів пропуску на українсько-молдовському державному кордоні.

Україна і Молдова обговорили співпрацю в євроінтеграційному напрямкуФото: Павло Філіп і Петро Порошенко (president.gov.ua)

Нагадаємо, в середині липня президент України і прем'єр-міністр Молдови відкрили новий пункт пропуску "Кучурган" на кордоні між країнами. Також, після відкриття пункту пропуску, лідери країн провели переговори.