ua en ru

Україна в Мінську вимагає скасувати "націоналізацію" українських підприємств

Україна в Мінську вимагає скасувати "націоналізацію" українських підприємств Фото: Леонід Кучма

РФ у Мінську ставить вирішення політичних питань перед питанням про припинення вогню

Українська сторона в рамках засідання Тристоронньої контактної групи з врегулювання конфлікту на сході України в Мінську (Білорусь) вимагає скасувати "націоналізацію" українських підприємств на окупованому Донбасі. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила прес-секретар представника України на переговорах контактної групи Леоніда Кучми Дарка Оліфер.

Також, Оліфер повідомила, що Україна вимагає скасування указу президента Російської Федерації Володимира Путіна про визнання "паспортів" так званих "Донецької/Луганської народних республік" (ДНР/ЛНР).

"Рейдерське захоплення державної і приватної власності на непідконтрольній Україні частині Донбасу і квазіуказ т. зв. ДНР про псевдокордон однозначно читаються світовим співтовариством і Україною як порушення мінських домовленостей і веде до їх зриву. Ми зажадали відповіді щодо скасування рішень з цих питань, оскільки такі методи з боку РФ і ОРДЛО ведуть до блокування процесу консультацій в рамках мінського процесу", - написала вона.

Оліфер зазначила, що це питання Україна поставила як на рівні робочих підгруп, так і в рамках тристоронньої контактної групи.

Крім того, учасники контактної групи обговорювали можливість розведення сил у Станиці Луганській. Зокрема, Оліфер зазначила, що розведення можливо тільки після 7 днів тиші.

"Останній обстріл тут був 13 березня 2017 року, таким чином дії ОРЛО поки не дозволяють зробити розведення в цій точці", - повідомила вона.

Також Оліфер висловила жаль у зв'язку з тим, що РФ у Мінську ставить вирішення політичних питань перед питанням про припинення вогню.

"На жаль, російська сторона ставить вирішення політичних питань перед рішенням блоку питань з безпеки - повне і стійке припинення вогню, виведення російських формувань і озброєнь з території України", - повідомила вона.

На завершення сьогоднішньої роботи в Мінську. Україна чітко зафіксувала: указ президента РФ про визнання на території Ро...

Опубліковано Darka Olifer 15 березень 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в РФ заявили, що заборона транспортного сполучення з Донбасом "прямо суперечить Мінську".