ua en ru

Україна та Маршалові острови продовжать роботу над спрощенням режиму в'їзду

Україна та Маршалові острови продовжать роботу над спрощенням режиму в'їзду Фото: зустріч глав МЗС України і Маршаллових островів (mfa.gov.ua)

Сторони обговорили шляхи активізації двостороннього політичного діалогу

Україна та Маршалові острови продовжать роботу над спрощенням режиму поїздок для громадян. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, 25 вересня 2018 року під час 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у м. Нью-Йорк міністри закордонних справ України та Маршалових островів Павло Клімкін та Джон Сілк провели зустріч.

"Сторони обговорили шляхи активізації двостороннього політичного діалогу та міжлюдських контактів. У цьому контексті було домовлено продовжити роботу над укладенням угоди про спрощення режиму поїздок для громадян", - сказано у повідомленні.

Так, Клімкін висловив вдячність керівнику зовнішньополітичного відомства Маршалових островів за підтримку його державою ініціатив України у рамках ООН, спрямованих на протидію російській агресії, зокрема щодо включення 21 вересня 2018 року до порядку денного ГА ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України", а також під час ухвалення резолюцій ГА ООН щодо стану дотримання прав людини в тимчасово окупованих АР Крим та Севастополі.

Як писало РБК-Україна раніше, за включення до порядку денного ГА ООН пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" проголосували 68 країн, проти - 13.

Нагадаємо, у липні повідомлялося, що безвізовим режимом з країнами Європейського союзу з червня 2017 року скористалося понад мільйон українців.