ua en ru

Україна влітку візьме участь в навчаннях НАТО в Грузії

Україна влітку візьме участь в навчаннях НАТО в Грузії Фото: українські військові

У липні в Грузії пройдуть навчання НАТО з участю 11 країн

У липні українські військові візьмуть участь в навчаннях Північноатлантичного альянсу (НАТО) в Грузії. Про це повідомляє "Грузія Online".

"Багатонаціональні військові навчання НАТО "Гідний партнер - 2017" (Noble Partner - 2017) під девізом "Сила в партнерстві" пройдуть в Грузії в кінці липня 2017 року. Це треті за рахунком навчання Noble Partner в Грузії і в цьому році вони будуть наймасштабнішими", - зазначають у повідомленні.

Крім грузинських військових у навчаннях візьмуть участь військовослужбовці з 10 країн-членів і партнерів НАТО - США, Великобританії, Німеччини, України, Туреччини, Іспанії, Румунії, Словенії, Вірменії, Азербайджану.

В ході навчань, тривалість яких поки не відома, військові будуть виконувати різні бойові завдання. Метою навчань буде посилення обороноздатності Грузії та інших країн-учасниць навчань і поліпшення злагодженості дій між різними підрозділами.

Також повідомляється, що військові з цих 10 країн вже знаходяться в Грузії і ведуть роботу з планування навчань. Грузинські військовослужбовці разом зі своїми колегами з різних країн на військовій базі "Вазіані" поблизу Тбілісі провели конференцію для обговорення деталей майбутніх навчань.

Нагадаємо, в Естонії почалися спільні навчання з армією США. В ході навчань приділять увагу створенню оборонних позицій, їх захисту і атакуючим діям.