ua en ru

Україна і Латвія скоординували роботу по поверненню активів Януковича, - ГПУ

Україна і Латвія скоординували роботу по поверненню активів Януковича, - ГПУ Фото: Віктор Янукович

Сьогодні Луценко звернеться до Гройсмана з пропозицією сформувати міжвідомчу делегацію

Генеральна прокуратура України ініціює початок міжурядового переговорного процесу щодо повернення активів колишнього президента України Віктора Януковича з Латвії. Про це заявив заступник генпрокурора Євген Єнін, повідомляє "112 Україна".

Наголошується, що сьогодні глава ГПУ Юрій Луценко має намір звернутися до прем'єр-міністру Володимира Гройсмана з пропозицією сформувати міжвідомчу делегацію.

"Саме в ході такого переговорного процесу (з латвійською стороною - ред.) ми очікуємо, буде визначено порядок і обсяг повернення цих грошей", - сказав Єнін.

За його словами, конструктивне вирішення цього питання є вигідним як для України, так і Латвії.

"По-перше, це не останні гроші, які Україна розраховує повернути з Латвії спільними зусиллями. По-друге, важливо в контексті репутації Латвії в рамках її членства в Організації економічного співробітництва і розвитку. По-третє, це могло б бути важливим загальним результатом, який би ми могли спільно представити в рамках глобального форуму по боротьбі з клептократією, який планується влітку цього року в США", - додав він.

Нагадаємо, Україна і Швейцарія скоординували роботу відомств обох країн, які працюють над поверненням активів екс-президента України Віктора Януковича, заморожених в швейцарських банках.