ua en ru

Україна та Латвія домовилися про співпрацю у сфері боротьби з корупцією

Україна та Латвія домовилися про співпрацю у сфері боротьби з корупцією Фото: НАЗК

Заплановано проведення експертних зустрічей між антикорупційними органами України і Латвії

Україна та Латвія домовилися про співпрацю у сфері боротьби з корупцією. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Національного агентства з питань запобігання корупції України (НАЗК).

"Для посилення взаємодії Національне агентство з питань запобігання корупції України (НАЗК) і Бюро із запобігання та боротьби з корупцією Латвійської Республіки (KNAB) підписали меморандум про порозуміння і співпрацю. Документ підписали голова НАЗК Наталія Корчак та директор Латвійського Бюро Джекабс Страум", - йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди, сторони обмінюватимуться інформацією та досвідом у галузі запобігання корупції, проводитимуть неохідні консультації.

Співпрацюватимуть антикорупційні органи двох країн за такими напрямками, як формування, моніторинг і реалізація засад антикорупційної політики, виявлення, запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, перевірка декларацій державних службовців, здійснення нагляду за дотриманням вимог щодо конфлікту інтересів та інших обмежень, встановлених антикорупційним законодавством, контроль за фінансуванням політичних партій, запобігання та виявлення корупції.

Крім того, заплановано проведення експертних зустрічей між антикорупційними органами України і Латвії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) продовжує перевірку 225 електронних декларацій.