ua en ru

Україна до кінця 2017 залишиться без іноземних інвестицій в об'єкти Чорнобильської зони

Україна до кінця 2017 залишиться без іноземних інвестицій в об'єкти Чорнобильської зони Фото: Чорнобильська зона відчуження

За 30 років від дня аварії на Чорнобильській АЕС вплив радіації знизився в 10 тис. разів

Україна до кінця 2017 року залишиться без іноземних інвестицій в об'єкти Чорнобильської зони. Про це сьогодні на брифінгу повідомив голова Державного агентства з управління зоною відчуження Віталій Петрук, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загальний вплив радіації зменшилася в 10 тис. разів. За тридцять років ситуація стабілізувалася", - сказав він. При цьому, за словами Петрука, протягом двох останніх років роботи з будівництва нового безпечного укриття йдуть за планом.


"Маємо хороший прогрес. Укриття будується за планом, арку буде насунуто на об'єкт в листопаді поточного року, а в 2017 році вона буде здана в експлуатацію", - зазначив він.

Разом з тим Петрук повідомив, що сьогодні ведуться роботи по залученню нових інвестицій для проведення подальших робіт у зоні.

"З листопада 2017 року після здачі об'єкта в експлуатацію, Україна фактично залишається один на один з Чорнобильською катастрофою", - додав Петрук.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що людина зможе повернутися на менш забруднену територію в зоні відчуження вже через 30-60 років, але майже половина території буде небезпечною для життя ще 24 тисяч років.