ua en ru

Україна та Казахстан посилять взаємодію у рамках міжнародних організацій

Україна та Казахстан посилять взаємодію у рамках міжнародних організацій Фото: зустріч глав МЗС України і Казахстану (mfa.gov.ua)

Cторони обговорили питання поглиблення політичного, парламентського та економічного співробітництва

Україна та Казахстан посилять взаємодію між державами у рамках міжнародних організацій. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Зокрема, 25 вересня 2018 року у рамках 73-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН відбулася зустріч міністрів закордонних справ України та Казахстану Павла Клімкіна та Кайрата Абдурахманова.

Cторони обговорили питання поглиблення політичного, парламентського та економічного співробітництва.

Вказано, що Клімкін висловив стурбованість казахському колезі у зв’язку з негативним голосування Казахстану 21 вересня за включення до порядку денного поточної сесії Генасамблеї ООН нового пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України".

"У зв’язку з цим сторони домовилися посилити взаємодію між двома державами в рамках міжнародних організацій", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, за включення до порядку денного ГА ООН пункту "Ситуація на тимчасово окупованих територіях України" проголосували 68 країн, проти - 13, серед них був і Казахстан.

Як писало РБК-Україна раніше, у Казахстані судять українського журналіста за проведення "семінару по Україні".