ua en ru

Україна і Канада підписали угоду про ЗВТ

Україна і Канада підписали угоду про ЗВТ Фото: ЗВТ з Канадою підписано в присутності президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо

Договір підписали голова МЕРТ Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд

Україна сьогодні, 11 липня, підписала угоду про зону вільної торгівлі (ЗВТ) з Канадою. Договір підписали перший віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі України України Степан Кубів і міністр міжнародної торгівлі Канади Христя Фріланд, передає кореспондент РБК-Україна.


Як повідомляє прес-служба Кабінету міністрів України, угоду про ЗВТ з Канадою забезпечує, зокрема, поглиблення торговельного та економічного співробітництва, в тому числі в частині торгівлі промисловими та сільськогосподарськими товарами, захисту інтелектуальної власності, регулювання державних закупівель.

Детальніше про ЗВТ України з Канадою

Відразу після вступу в силу угоди, Канада відкриє українським експортерам вільний доступ до 98% свого ринку товарів. Україна, у свою чергу, матиме перехідний період.

В довгостроковій перспективі для бізнесу угода про ЗВТ стане можливістю диверсифікації торговельних потоків, стане поштовхом до модернізації українських підприємств для виробництва товарів з високою доданою вартістю для експорту до Канади.

"Це привілейований доступ українських товарів, канадських товарів відповідно, це нові можливості для розширення ринків", - заявив президент України Петро Порошенко, виступаючи після підписання договору про ЗВТ з Канадою.

Він додав, що зобов'язань по зняттю ключових торговельних обмежень будуть діяти протягом 7 років.

У той же час на сторінці МЕРТ в Facebook була опублікована інфографіка з детальним описом суті і наслідків ЗВТ з Канадою.

Нагадаємо, Україна зацікавлена у встановленні прямого авіаційного сполучення з Канадою.