ua en ru

Україна вивчає можливість переговорів про створення ЗВТ з В'єтнамом, Ліваном, країнами Перської затоки та Латинської Америки

Україна вивчає можливість початку переговорів про створення зони вільної торгівлі з В'єтнамом, Ліваном, країнами Перської затоки та окремими країнами Латинської Америки. Про це йдеться у повідомленні секретаря Ради національної безпеки і оборони Андрія Клює ва, повідомляє прес-служба відомства.

За словами Клюєва, вже завершені переговори з Чорногорією, набрала чинності угода з державами Європейської асоціації вільної торгівлі (Ісландія, Норвегія, Швейцарія і Ліхтенштейн), на різних етапах тривають переговори про вільну торгівлю з Канадою, Туреччиною, Ізраїлем і Сербією.

Водночас, за його словами, "Україна не повинна зациклюватися тільки на стратегічних партнерах - увага нашої країни має бути прикута до всіх держав, співпраця з якими дає значні переваги для розвитку української економіки і може сприяти її технологічній модернізації. У посланні (Президента України Вітора Януковича до Верховної Ради) чітко описується важливість розвитку таких економічних зв'язків, наприклад, з Сінгапуром, Брунеєм, Японією, Кубою, Бразилією, Ізраїлем, Туреччиною, Південною Кореєю, Індією та низкою інших країн, а також з регіональними і транснаціональними об'єднаннями".